Min kost under deff..

Min kost under deff..

Som utlovat i förra inlägget så tänkte jag berätta lite mer om vad jag faktiskt äter.

Själva upplägget har jag tidigare skrivit om här. Men det var ju mer näringsvärden och det kanske inte säger så mycket…

En vanlig dag ser ut så här i princip.

Frukost: Nä, äter inte frukost. Jag kör periodisk fasta så jag äter mellan 12-20 på dagen.

Lunch: Består av 250gram proteinkälla. Det vill säga kött, fisk, fågel. Magra varianter på det. Till det sallad och kanske lite potatis eller ris. Idag åt jag tacosallad till lunch som exempel. Den bestod av 250 gram nötfärs (Max 10% fett) en massa sallad och tacosås.

Middag: skiljer sig egentligen inte så mycket från lunch. Senaste riden har det blivit fläskfilé med sås och rotfrukter i ugn. Eller som bilden visar tillagningen av, Dillkött. Såser baserar jag på Milda mat extra eller mini fraishe. För jag älskar såsig mat, så det alternativet funkar bra tycker jag.

Mellanmål: Äter ofta två mellanmål. Minst. Ett runt tretiden då det som oftast bli en burk kvarg eller en burk av Lindahls kefir. Sen äter jag ett mellanmål på kvällen innan 20, som kvällsmat. Det blir ofta ägg och havregrynsgröt eller riskakor och jordnötssmör. Eller omelett. Ofta nån frukt till också. Mellanmålen är ju det som justerar upp näringsvärdena i slutet på dagen, så det anpassar jag efter om jag behöver mer kolhydrater, fett eller protein utefter det jag ätit under dagen. Gillar att ha ett sent mellanmål så man är mätt och go när man sen ska gå och lägga sig.

Recept då? Var hittar jag det… Tja som alla andra så kan man ju en del i huvudet annars så blir det på internet, men jag byter ut feta ingredienser till magra alternativ.

Jag är inte så bra på matfoto eller skriva om mat, men min kompis är så gå in och titta på hennes blogg. Hon har en massa recept och annat på sin blogg.

Nåt recept kan jag väl ändå dela med mig av..

Dillkött (mager variant) 6 portioner.

Ingredienser
Fransyska av nöt 1800 gram
Morot 780 gram
Gul lök 600 gram
6 matskedar kalvfond
500 gram Milda Mat Extra
5-6 Lagerblad
1 dl grovt hackad dill, spara stjälkarna
10-15 st vitpepparkorn
5-10 st kryddpepparkorn
3-4 matskedar ättika
Sötningsmedel (till exempel Stevia strö)

Gör så här:
Skär köttet i 5cm stora tärningar. Koka upp köttet en gång i kallt vatten för att blanchera det för att få bort det gråa skummet.
Häll av just när det kokat upp. Skölj av köttet och fyll på med nytt vatten. Skala och klyfta löken och lägg i grytan tillsammans med fonden, lagerblad, dillstjälkar och pepparkornen.
Låt sjuda sakta i ca: 45 min.
Skär upp morötterna i 5cm långa bitar lägg i grytan med köttet och låt det småkoka tills köttet är mört.
Ta upp köttet och morötterna med en hålslev. Reducera ner buljongen till hälften. Häll Milda Mat Extra i buljongen och låt koka upp. Smaksätt med ättikan och smaka av med sötningsmedel tills det passar dig.

Lägg tillbaka köttet och morötterna samt smaka av med salt och peppar och till sist lägg i den hackade dillen. Låt det inte koka efter det att den har lagts i, då blir den grå.

Näringsvärde för detta blir då ungefär(Jag åt det som gryta, men man kan ju ha potatis till om man vill det):
Kalorier: 486 kcal
Protein: 66 gram
Fett: 14 gram
Kolhydrater: 20 gram

Vill ni ha mer recept eller veta mer om periodisk fasta? Kommentera gärna.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *