Min förvandling (del 1)

Min förvandling (del 1)

Hej.

Idag tänkte jag prata om den killen på bilden ovanför…

Killen på bilden är jag för en sisåsdär 4-5 år sedan. En kille nära 35år någonstans.

Som ni själva ser så var jag lite mer stabil på jorden vid den tiden, och det blev väl lite värre innan det vände.

Jag har alltid varit lite småmullig och det är inget större fel med det. Men åren gick och kilona smög sig på. Det var egentligen inget jag reflekterade över speciellt mycket.

Det kom väl en dag när det blev svårt att hitta kläder som passade vettigt, när man själv kände att det var tungt att gå uppför en trappa som tankarna kom att nu är det nog.
Kanske dags att ta tag i det och försöka komma ner lite i vikt.

Min sambo kände väl likadant så vi bestämde oss för att köra.

Jag hade då ingen som helst erfarenhet eller kunskap om träning. Här har vi killen som mer eller mindre undvek all form av fysisk aktivitet..

Så hur började vi då..
Bestämde mig för att gå ner i vikt, fortfarande utan någon träning. Jag hade en lite kunskap om viktnedgång från Viktväktarna som jag gjorde ett försök med en 7-8 år tidigare.

Så vi började laga lite gamla viktväktarecept jag hade liggande eller googlade fram, detta utan att vi var med i viktväktarna eller räknade points.

Kort sagt kan man väl säga att vi uteslöt fett och socker från allt. Vi körde ingen LCHF eller så utan vi åt bröd och pasta och potatis och en massa härliga kolhydrater. Däremot så drack vi inga kalorier, utan vatten och någon enstaka light dryck var det som gällde.

Men vet ni vad?
Det fungerade alldeles utmärkt. På ca 6-8 månader gick jag ner 23 kilo. Och visst var det ibland både jobbigt och tråkigt, men vi var väldigt fokuserade och det flöt på. Jag var heller aldrig hungrig utan vi åt ganska mycket, men ”bra” mat.

När jag började närma mig kanske 20 kg viktnedgång så kände jag själv att det kasnke skulle vara kul att röra på sig. Det var ju faktiskt inte lika tungt längre..

Man kanske skulle börja träna!!
Det kära vänner kommer i nästa del, hur det började…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Min förvandling (del två) | Följ Din Dröm - […] vikt då Men eftersom  jag kände mig mycket lättare (öhh) och piggare efter min viktnedgång (se del 1 här) så…
  2. Min förvandling (del 3) | Följ Din Dröm - […] har man gått ner i vikt och insett att löpning inte var min grej.. (del 1 & del 2)…

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *