Kyckling i ugnen, mör mörare mörast (utan mjölkprodukter)

Jag fick i uppgift att laga mat igår och hade ett gott recept på kyckling, men min sambo kan inte äta mjölkprodukter så jag fick trixa lite, det här är vad det blev:

 

2 kycklingfiléer

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

salt, peppar, gurkmeja, paprikakrydda

rismjölk

 

Jag lade 2 frysta kycklingbröst i en ugnsfast form, hällde på rismjölk till det nästan täckte kycklingen, i med hackad lök kryddor och vitlöksklyftorna (lätt krossade) och satte in den i ugnen i 225 grader i ca 40 minuter, till det serverade jag rotfrukter som jag bakat i ugnen samtidigt som kycklingen.

 

Glöm inte att vända kycklingen efter halva tiden så den blir genomstekt, skär i den så ni ser att den inte är rosa. Skyn som kycklingen ligger i kan man antingen reda och servera till maten eller häll upp den och använd som soppbas till exempelvis lax.

 

Kycklingen blir saftig och mör – ingen grädde behövs, och gott blir det.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *