Hårt jobb

Hårt jobb

För sisådär två veckor sedan vaknade jag med nackspärr. Jag kunde knappt ta mig ur sängen då jag var helt övertygad om att NÅGONTING i nacken minst skulle gå av då. Jag är fortfarande hemma pga detta då jag alltså blev sjukskriven efter första veckan. Första veckan spenderades mest vilandes i sängen eller soffan med riskudde. Jag har varit på massage två gånger också. Nu när jag blivit allt rörligare har jag också kunnat börja stretcha och idag var bästa dagen hittils. Det gör grymt ont i vissa lägen och jag känner att jag har en del hårt jobb framför mig fortfarande. Men, jag blir bättre och det känns bra. Jag har dels klarat av att gå till affären och handlat några varor. Eftersom det snöat hela dagen (yippie!!!) drog jag med mig bobben när jag skulle hämta sonen på förskolan. Glädjen total hos den lille. Mamman önskade mest att han skulle ”sitta lätt” – eller nåt. Det gick helt okey och det var framförallt väldigt mysig att få känslan av vinter så här mitt i vintern.

stretch2

Igår kväll försökte jag göra axelrodd med gummiband här hemma. Jag kände av hur 20 reps verkade och tyckte att motståndet var lagom för det. Min tanke var ju att få ut någon slags rehabträning av det hela. Inte att slita det hårdaste jag förmådde. Jag körde dessa 20 reps i 2 set. När jag gjort 5 reps i det 3:e setet fick jag faktiskt ge mig. Då gjorde det ont. En smärta i skuldror som strålade ut ända ut i vänster arm. Kan bland annat bero på spänd bröstmuskulatur tänker jag. Men så har jag ju också helt enkelt skulderbladen mitt i en enda stor muskelknut…
Nu så här dagen efter träning och då även efter så väl affären, stretch och dragande av bob så känner jag helt klart att kroppen säger till. Men jag jobbar på med rörligheten. Bäst jag kan.

Eftersom jag tycker som synd om mig själv och behöver lite uppmuntran så klickade jag hem en tanktop och en premium luvjacka från Följ din dröms shop. Snygga grejer som jag verkligen längtat efter. Det blir som en jul/nyårspresent till mig. Man kan väl indirekt säga att det är föräldrarna som betalat dem åt mig med de julklappspengar vi fått av dem.
Något jag inte längtat efter men som jag också lyckats styra upp, är iläggssulor som jag kan flytta runt mellan mina skor. Även ett par nya springskor. Plus att mannen då tog och satte dobbar i mina gamla för att jag ska slippa använda löstagbara broddar. På så vis kan jag slita det sista på de gamla skorna med sämre dämpning nu på vintern då det är (i alla fall i den bästa av världar) snö på marken, vilket ger dämpning i sig. De är slita överlag så de får snart gå i soporna vilket som. Men, det får gå så länge det går. Så är mina nya skor fräscha längre och vi slapp skruva dobbar i dem i första hand. Nu när jag har mina svarta Asics GT2000 blir jag faktiskt lite extra motiverad till att börja springa igen. Snöfallet hjälper till även det. Att vara ute och springa när snön singlar ner är otroligt härligt.

Nu ska det snart lagas mat i alla fall. Tänker lägga riskudden på axlarna och så får vi se hur resten av kvällen ser ut. Jag tror det blir en hel del vila måste jag få säga. Och så gärna ett pass till med stretch. Jag gör väl som hittils av den här sjukskrivningen och lyssnar på kroppen. Jag rör mig det jag kan och vilar när det behövs. Det brukar vara ett vinnande koncept.

Ciao.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *