Hårt jobb

Hårt jobb

För sisådär två veckor sedan vaknade jag med nackspärr. Jag kunde knappt ta mig ur sängen då jag var helt övertygad om att NÅGONTING i nacken minst skulle gå av då. Jag är fortfarande hemma pga detta då jag alltså blev sjukskriven efter första veckan. Första veckan spenderades mest vilandes i sängen eller soffan med riskudde. Jag har varit på massage två gånger också. Nu när jag blivit allt rörligare har jag också kunnat börja stretcha och idag var bästa dagen hittils. Det gör grymt ont i vissa lägen och jag känner att jag har en del hårt jobb framför mig fortfarande. Men, jag blir bättre och det känns bra. Jag har dels klarat av att gå till affären och handlat några varor. Eftersom det snöat hela dagen (yippie!!!) drog jag med mig bobben när jag skulle hämta sonen på förskolan. Glädjen total hos den lille. Mamman önskade mest att han skulle ”sitta lätt” – eller nåt. Det gick helt okey och det var framförallt väldigt mysig att få känslan av vinter så här mitt i vintern.

stretch2

Igår kväll försökte jag göra axelrodd med gummiband här hemma. Jag kände av hur 20 reps verkade och tyckte att motståndet var lagom för det. Min tanke var ju att få ut någon slags rehabträning av det hela. Inte att slita det hårdaste jag förmådde. Jag körde dessa 20 reps i 2 set. När jag gjort 5 reps i det 3:e setet fick jag faktiskt ge mig. Då gjorde det ont. En smärta i skuldror som strålade ut ända ut i vänster arm. Kan bland annat bero på spänd bröstmuskulatur tänker jag. Men så har jag ju också helt enkelt skulderbladen mitt i en enda stor muskelknut…
Nu så här dagen efter träning och då även efter så väl affären, stretch och dragande av bob så känner jag helt klart att kroppen säger till. Men jag jobbar på med rörligheten. Bäst jag kan.

Eftersom jag tycker som synd om mig själv och behöver lite uppmuntran så klickade jag hem en tanktop och en premium luvjacka från Följ din dröms shop. Snygga grejer som jag verkligen längtat efter. Det blir som en jul/nyårspresent till mig. Man kan väl indirekt säga att det är föräldrarna som betalat dem åt mig med de julklappspengar vi fått av dem.
Något jag inte längtat efter men som jag också lyckats styra upp, är iläggssulor som jag kan flytta runt mellan mina skor. Även ett par nya springskor. Plus att mannen då tog och satte dobbar i mina gamla för att jag ska slippa använda löstagbara broddar. På så vis kan jag slita det sista på de gamla skorna med sämre dämpning nu på vintern då det är (i alla fall i den bästa av världar) snö på marken, vilket ger dämpning i sig. De är slita överlag så de får snart gå i soporna vilket som. Men, det får gå så länge det går. Så är mina nya skor fräscha längre och vi slapp skruva dobbar i dem i första hand. Nu när jag har mina svarta Asics GT2000 blir jag faktiskt lite extra motiverad till att börja springa igen. Snöfallet hjälper till även det. Att vara ute och springa när snön singlar ner är otroligt härligt.

Nu ska det snart lagas mat i alla fall. Tänker lägga riskudden på axlarna och så får vi se hur resten av kvällen ser ut. Jag tror det blir en hel del vila måste jag få säga. Och så gärna ett pass till med stretch. Jag gör väl som hittils av den här sjukskrivningen och lyssnar på kroppen. Jag rör mig det jag kan och vilar när det behövs. Det brukar vara ett vinnande koncept.

Ciao.

Följ din dröm – Musikhjälpen

Även i år finns det möjlighet att ge ett bidrag via Följ din dröm till Musikhjälpen. Jag har inte blivit ombedd att skriva en text om det här. Det är alltså inte Patrik (Följ din dröms ägare) ni ska argumentera det här inlägget med. Utan i så fall med mig 😉

Jag personligen tycker att Följ din dröm dels är ett genialiskt namn, men också genialiskt på så vis att det går att applicera i varje individs vardag. Oavsett var man befinner sig eller vilka förutsättningar man har – så är det viktigt att följa sin dröm. Att FÅ följa sin dröm.
Det är ständigt många orättvisor runt om i vår värld. I skolan, i vården, i barnomsorgen, inom rättsväsendet och överallt där människor måste samlas och komma överens. Det sker hemma på våra gator, ute på stan, i Sverige. Men också i resten av alla orter i hela världen. Och just på grund av det kan man ju många gånger känna att det är för övermäktigt att ens börja skänka pengar eller på andra sätt engagera sig.

Det går inte att rädda alla, men alla kan göra någonting. Lite klyschigt va? Men visst är det sant?!
När det kommer insamlingar likt Musikhjälpen är det inte helt ovanligt att människor gör just det där som annars är så svårt; man samlas och kommer överens om att det behövs ekonomiskt stöd i en viss situation. Många gånger med väldigt gott resultat. Det blir ju lite utav en punktinsats. Just nu fokuserar Musikhjälpen på: ”kampen för att ingen ska behöva fly undan klimatet”. Vill du vara med på denna ”fokusvecka”?

Jag skulle önska att du gick in på Följ din dröms länk för bidrag till Musikhjälpen.
Du kan skänka så lite som 25 kronor och det är oerhört smidigt.
Ett exempel är att Följ din dröm har en grupp på Facebook som heter Träning och kost. Om ALLA i den gruppen skulle ge så lite som 25kr, så skulle vi få ihop 547 400 kronor. Tänk om det kunde vara möjligt. Och tänk om fler utanför gruppen också hittade till Följ din dröms insamling. Jag skulle vilja kunna sitta och se hur siffran på pengasumman ökar redan under kvällen.
Så som sagt; är du med? :)

Kram/ Sara

Tänka efter i förhand

Tänka efter i förhand

Det var inte så här jag tänkte mig att min blogg här på Följ din dröm skulle vara. Jag hade velat få dela med mig av min träningsglädje så här på amatörnivå. Jag ville dela med mig av härliga berättelser från mina löparrundor eller pass på gymmet. Jag ville få dela med mig av mina resultat och visa er hur stor makt man faktiskt har över sin kropp. Nu har det väl inte riktigt blivit så eftersom jag haft många förkylningar och på andra sätt inte har mått så bra på sistone. Träningen har fallit bort många gånger, trots att det är vad jag brinner allra mest för.
Jag hade precis kommit igång med gym tillsammans med en kollega och börjat känna mig på väg tillbaka. Men så var det som att kroppen började prata med mig och stramade till nacken på mig till något oigenkännligt.

Det är mycket fokus kring träning och kost. Båda är viktiga delar för en god hälsa. Däremot skulle jag vilja lägga till stretch/avslappning och massage till det här. Det är bitar som jag själv slarvar med något oerhört. Rätt pinsamt då jag bland annat driver företag som massör. MEN… Ändock! Ja. Precis. Jag är bara en människa och oavsett utbildning eller bakgrund kan man glömma bort hur man tar hand om sig själv. Min förhoppning är att jag inte ska behöva belastas med så mycket för att jag hamnat där jag är just nu. Jag förstår själv att det blivit knas och jag är väldigt ynklig just nu. Så… Vi behöver egentligen inte gnugga in det i ansiktet på mig så mycket mer.
Nu har jag i alla fall haft nackspärr sedan i måndags. Lite för länge egentligen. Jag har varit spänd i axlarna lite för länge till att börja med. Det började redan där,kan man väl säga. Idag gick jag i alla fall på massage. Jag skulle givetvis ha gått INNAN jag fick nackspärr. Nu gjorde jag inte det. Men jag gick idag. Jag ska även kolla schemat och boka in minst en tid till.
Så. Nu kör vi på gör om – gör rätt.

Umgås med nära och kära. Göra sånt man mår bra av.
Yoga, avslappning, stärka kroppens muskler, gå på massage.
Fylla kroppen med näring och ge den sömn.
Jag har varit där! Det var en fantastisk känsla att ha ett sånt flow i vardagen.
Jag ska tillbaka. Det går. Jag måste bara börja inifrån.

Andas. Snart kommer mina största kärlekar hem. Mannen och sonen.
Riskudde upp på axlarna och så får vi se vad som orkas med. Att skriva det här inlägget har dödat min nacke en aning så ni får läsa med andakt 😛

Var rädda om er
Kram

 

 

avslappning