4.1

Imorgon drar 4.1 igång för ett stort gäng deltagare. Dom fick sina scheman i torsdags och alla är peppade och taggade, somliga kanske övertaggade och många har tyvärr lite dåligt självförtroende eller tilltro till sin egna förmåga. Men jag vet att alla som försöker och gör det bästa just dom kan kommer att ha vuxit massor mentalt om 91 dagar! Och det ger mig en jäkla inspiration! Ger mig kraft att ta tag i mina mål och demoner. Och med träningen igen! Idag blev det ett mark och ryggpass och idag flöt det så bra! 8 veckor ska jag köra samma program nu till en början sen blir det justeringar på något vis. Får se hur det känns lite längre fram vad jag vill göra, inget jag vill tänka på nu. Men åter till passet, höll korta vilor, ligger under vad jag kan viktmässigt men beror på knäna så jag inte förvärrar något men funkade med mark förra veckan så hoppas det fortsätter så. På fredag ska jag prova benböj men blir lätt där också.

Hoppade på en yogachallenge from idag. Väldigt lätt men man ska göra solhälsningen varje dag i 30 dagar för att få in mer yoga i vardagen. Sen fokus på lite olika saker olika veckor.

Nej nu ska jag avsluta, ovanligt kort inlägg 😉 Men imorgon kööööör vi! Kom igen alla 4.1 deltagare! Ni kan, våga tro på er själva och er egen förmåga. Ni kan så jäkla mycket mer än ni tror!

Hur dum får man bli???

Eller hur dum får JAG bli?? Jag tjatar och strävar efter balans men ändå så finns det där om att jag väger mer än jag vill/borde. Ställde mig på vågen idag och den visar 1 kg mer än vad mitt huvud säger är ok (men 2 kg under min riktiga gräns) och 3 kg mer än vad jag hade för plan att väga nu när höstterminen drar igång.. Men vad tusan gör det????? Absolut ingenting utöver spöken i mitt huvud. Jag har blivit lite skadad av det här med viktnedgång och varje gång har jag har gått ned genom challengarna så har jag studsat upp strax igen. Det är inte hälsosamt. Det är slut nu. Ska jag vända på det så har jag faktiskt i 2 månader hållit vikten så när på det där extra kilot jag tydligen har just nu (kan ju vara just nu också för märker att jag samlat lite vätska i kroppen idag). Jag har vissa dagar ätit mer än balans men andra under så i slutändan har det jämnat ut sig. Sen har jag denna vecka startat upp med höstens träningsplan. Lite lugnt för att känna efter hur det känns och kommer göra samma sak nästa vecka bara för att kicka i gång kroppen och känslan av att träna. Det i kombination med att se till att hälsosamt förhålla mig till mat.

Flera faktorer under veckan eller eg senaste veckorna har lett fram till denna mognad som jag måste tycka att det är ändå i huvudet och mot dess spöken. Agnetha på tok gjorde ett så bra inlägg och har utvecklats så otroligt det senaste året, blivit en riktigt bra inspirationskälla (kan hon kan jag typ), köpte en expressenbilaga med tips på bra frukostar (o då mellanmål) som jag ville ha för att få tips till tjejerna för att kunna variera och sitter när jag kollar i den och tänker att det där såg gott ut men det kan inte jag äta av en el annan anledning. Men för i helvete! Kan jag visst det! Det är bra alternativ som är bra för kroppen! Ät människa! Men låt bli skit och sluta ät när du är nöjd. Så har jag ju gjort förr men tydligen varit svårt sen. Pratade sen lite med Patrik i går i samband med att 4.1 deltagarna började få sina scheman och konstaterar även där att min challnge inte ligger i att följa ett schema utan att inte göra det. Vid koll av det kostschema de har där så konstaterar jag att jag kan ju det här, jag vet vad jag kan och inte kan äta för att må bra, för att hålla vikten och det med stor variation på det jag äter, Om jag vill för vissa saker som morgongröten vill jag ha iaf 5 av 7 dagar men i bland med kvarg på sidan, ibland röra i ett ägg i eller steka ett på sidan tex.

Så nya målet är att i 6 månader hålla en balanserad kost, väga mig 1 ggn/mån, träna på och må bra! Delmål nu är alltså i september att hålla 0an och få igen träningen. Inget mixtrande varken upp eller ned innan jag fixat detta i 6 månader. Önska mig lycka till!

Hitta tillbaka

men inte idag… Inte helt iaf 😉 Handlar om rutiner och vardag med allt vad det innebär. Kommit av mig efter hemkomst från Kroatien och nu i helgen var det fotbollscup på Åland, Finströmscupen. Planen var ett träningspass med de föräldrar som ville men pga att ett lag inte dök upp fick tjejerna spela för det laget också så det blev senare än tänkt tillbaka till campingen där vi bodde och då var det bara dags att fixa middag till oss alla 41 st. Helgen var annars fantastisk och känner mig lycklig hela jag! Ett underbart gäng tjejer med syskon och föräldrar! Cupen som sådan och mycket runt omkring den var usel på flera olika sätt med bl.a. 0 kommunikation från deras sida. Fick tag på dom i torsdags via mejl och sen telefon efter att ha jagat dom sedan april. Morr! Inte ok! Men som sagt en mycket bra helg ändå och våra tjejer bjöd på stor underhållning med bra fotboll och mycket skratt!Frukost, lunch och middag var bra alla dagar sen blev det en del annat däremellan… :0

Vill inte ställa mig på vågen för vill inte se vad den visar, än… så Clean eating from idag och vågen nästa tisdag tillsammans med deltagarna på 4.1! Sen osäker på hur jag gör. Ev fortsätta några veckor på ett underskott för att komma ned på den vikt jag vill ligga (beror ju på vad vågen visar också förhoppningsvis inte så farligt), därefter SKA 0:an hållas och kroppen formas! Önskar bara att knäna kändes lite bättre än de gör men får väl bli rehab t.v. Idag lät jag tröttheten vinna och landade i soffan men imorgon ska jag ta tillbaka kämparglöden och starta fortsättning på min resa mot nya mål. Tänkte börja dagen med ett morgonpass med yoga och till kvällen blir det styrka. Går tillbaka nu till 3.0 schemat med nga få justeringar. Känns bra! Beslut taget på riktigt med hela huvudet är med på det. Jag har under sommaren verkligen analyserat mina uppgångar och nedgångar gällande vilja, ork, lust, vad jag mår bra och ffa dåligt av. Alltid en resa och tror nu att det som varit har varit det bästa för mig. Har ju aldrig riktigt stått på egna ben gällande detta förut. Det har antingen varit en challenge att följa eller några få månader mellan 2 challengar. Nu har jag ingen inplanerad vilket känns bra. Kan bli nått nytt schema från Patrik nån gång men inte på minst ett år. Jag behöver prova lite hur jag utifrån den kunskap jag fått vad som funkar i längden för MIG med nyttigt, onyttigt och med den träning jag vill ägna mig åt.

Nu ska jag fortsätta slappa i soffan, fixa lite kvällsfika (chokladmuggkaka) och titta på Idol 😉 Sen tidigt i säng för en bra start imorgon!

Ha det gott!

Träningspass o Fikon

Per har fastnat för tabataintervaller o här nere passar det bra när man inte har så mkt plats o bara kroppen som redskap. Idag blev det jumping Jacks, armhävningar, höga knän o mountainclimbers i 8 min sen 8 min av hoppsquats, burpees, planka där man står still m större delen av kroppen o lyfter ena armen o nuddar samma sidas höft o så varannan sida, skidhopp. 
Knäna verkar bättre, känns inget när jag bara går o efter passet så känner jag lite lite i ena knät. Imorgon lägger jag in några airsquats för att gå lite djupare o känna efter hur det verkar. 

Fikon!! Omg vad gott det är m färska fikon!! Har ätit torkade o haft i det i rawfoodbollar tidigare men aldrig färska. Blev bjudna på hotellet i Bol på deras egna o sen var vi fast! Måste prova hemma o se om de är i närheten men om inget annat ska jag hem o göra rawfoodbollar igen för det var länge sen  😋 

Nu väntar lite poolbad o sen lite shopping o lunch! På måndag åker vi hem o på tisd drar vardagslivet igång igen på gott o ont! 

#följdindröm