4.1 och sommarpass 17+ 18

Lite sämre med uppdateringar nu när jag har semester. Skulle leverera pass må, on, fr men missade i onsdags och igår… Sorry. Blir tabata idag(alltså jobba i 20 s och sen vila i 10 s.) och så ett till pass. På måndag kommer jag med en utmaning åt er igen 😉

Tabatan:

Burpees & Spindelplanka i 4 min

Armhävningar & squathopp i 4 min

Utfall & jumping jacks i 4 min

Walking plank & höga knän i 4 min

Pass 18

2 varv av följande kör utan egentlig vila mer än ev mellan de båda varven:

1 min skidhopp

20 squat

15 dips

15 kliva upp på något högt/ben

30 Russian twist

20 vadhävningar/tåhävningar per ben

10 smala armhävningar

1 min höga knän

4.1

Japp blir en till challenge för mig 😉 Fast denna gång inte som deltagare utan som en hjälpande hand för Patrik. Kommer att finnas med på ett hörn och hjälpa till att svara på frågor och tipsa om lite recept man kan göra på de råvaror de får. Jag vet ju inte deras exakta mängder men vet på ungefär hur Patrik brukar lägga upp sina scheman om vad som är ok och inte. Gruppen är redan igång och känns som ett bra gäng. Många för mig nya bekantskaper, många som inte kört en challenge tidigare. Blir kul att följa på sidan om men ändå högst delaktig. Kommer förhoppningsvis peppa mig att köra mitt eget som jag tänkt att köra samma period så blir bra när jag nu för första gången gällande detta med kost & träning står på egna ben. Har min plan helt klar för hösten och eg även för hela nästa vår också. Nu ska jag bara följa och göra jobbet… det enda som är kvar är att planera in några viloperioder men det blir väl 1 vecka mellan de olika perioderna jag tänkt mig så eg inget att planera :)

Ha det gott!

 

 

 

 

 

Allt är inte en dans på rosor

Allt är inte en dans på rosor

Att göra det man drömmer om och vägen dit är verkligen inte spikrak, du kommer ha motgångar, du kommer säkert ha perioder där du fastnar, frågar dig själv varför du gör detta, kommer du klara det. Men vet du vad det är då det är läge att stanna upp några sekunder, fokusera på ditt mål, se var du var innan du började och se hur lång du har kommit. Våga ta ett steg tillbaka om det hjälper dig att ta dig framåt, det är inte ditt misslyckande som formar dig, det är hur du reser dig upp, borstar av dig dammet och kör på igen och igen utan att ge upp.

 

Just nu är jag själv på en platå, vikterna är tunga, jag känner mig tröttare än vanligt och ibland undrar jag vad jag håller på med men efter en liten stund när jag stirrat på mig själv där i spegeln kommer den, DEN rösten som säger till mig att inte ge upp utan fortsätt kämpa och det kommer gå bra. Den rösten skriker på mig att kom igen nu för f*n, ta i då.

Det är den rösten som kommer ta mig till scenen, det är den rösten som gör att när jag står där på Luciapokalen uppe på scenen så kommer jag att veta att jag gjorde vad jag kunde, jag kanske inte vinner men när jag står där så kommer jag veta att jag gjorde mitt bästa och resan dit kommer ha varit helt fantastisk.

Hur jag än vänder och vrider på det, hur det än går i november så kommer jag vara en vinnare för jag vågade, jag vågade ta steget att följa min dröm och det kan ingen ta ifrån mig.

 

Så kom ihåg det, det är DU som väljer väg, det är DU som bestämmer om du kommer att lyckas eller ej. Våga ta steget, våga följa DIN dröm för den är din och ingen annans så bry dig inte om vad andra tycker att du ska göra för du gör detta för dig själv och ingen annan.

 

00-make-it-happen-failure-quote

Video: Gårdagens axelpass

Video: Gårdagens axelpass

Tjäääna, ny leksak som jag håller på och testar lite. Här kommer lite delar ifrån gårdagens axelpass.

En bild säger mer än tusen ord… Vad säger en video då?

Filmad med Sony Actioncam HDR-AZ1

Ikväll kommer nog en film upp ifrån ryggpasset som jag snart skall dra av, men först en kanna kaffe och lite kolhydratsladdning som får bryta fastan.

 

Fridens liljor!

 

//Martin

Yoga och sommarpass 16

Jag har verkligen blivit såld på yoga. Sån härlig träning som kräver så mycket både fysiskt och psykiskt. Just det psykiska är nog det som gjort att jag fallit för det, så klart i kombination med den fysiska biten där jag får både styrka, rörlighet och stretch, men jag gillar det meditativa i yogan. Kan få det med styrketräning också men på ett annat sätt. Efter ett styrkepass kan jag känna mig pigg och lycklig men ofta uppe i varv medan efter ett yoga pass så känner jag mig pigg men med ett otroligt lugn i både kropp och själ. Sån härlig känsla! Och det är verkligen utmanande och gillar hur jag lätt får bevis på att det går framåt när det gäller olika rörelser och jag har satt upp lite olika målrörelser som jag vill klara av. Har inget slutdatum på det vilket är skönt. Det kommer när det kommer men vet vad jag vill klara av så småningom. Rekommenderar er att prova som ett komplement till styrketräningen, sök på yoga på Youtube så finns massor med pass, korta , långa för nybörjaren och för de som hållt på i flera år.

Sommarpass 16

Kör en cirkel i dag igen med fokus på ben och puls. 4 varv 30 s jobb och 15 vila.

Jumping jacks

bulgariska utfall (varannat varv hö, varannat vä ben)

Hoppsquat

Skidhopp

Prisoner squat

rumplyft för att göra det tyngre/svårare ha fötterna på en högre höjd eller på en pilatesboll

sidohopp

Buttburn

Lycka till!

 

 

Nu då…

Jaha, som sagt köksrenovering klar, eller nästan iaf. Försökte koppla in lampor i en ljusskena precis och säkringen går… Alltid detta strul! Förstår inte att det ska var så mest hela tiden men men löser sig väl nån gång det med.

Träning & kost då? Ja vad tror ni… inte nån träning på 2 veckor då en envis förkyning landade i kroppen med känningar i bihålerna så det blev både rinexin och kortissonnässpray. Är fortfarande inte helt 100 men ska snart ta tag i ett yogapass och kommande vecka ska träningen stegras upp igen hoppas jag. Yoga o promenad i morgon, armar och axlar på tisdag, rygg och bröst på onsdag och så förhoppningsvis ben på torsdag el fredag. Semester nu så dagliga promenader ska jag få till utöver träning, lättare som sagt nu i början tänker inte riskera nått, inte värt det. Längtar efter träning nu men samtidigt svårt att motivera mig att ta tag i det efter uppehåll men tror det beror på tröttheten jag känner efter flera veckors intensivt jobb och renovering nu sista veckan.

Kosten har väl gått, ja inge vidare. Fikat en massa och maten har väl inte varit den bästa heller men blir lixom aldrig iaf katastrof längre. Igår var det ok, idag bra förutom en glass som var onödig. var sugen på glass men inte den men tog iaf, så dumt men gjort är gjort. Planen är ett litet underskott inför Kroatienresa om 2 veckor för att släppa lite vatten och minska svullnad efter alla kolhydrater. Är inte i den form jag hade tänkt mig vara i nu, för lite träning och för mycket mat men låter värre än vad det är men hade hoppats att jag skulle kunnat hålla i det bättre än det gått. Kommer tillbaka till den där balansen… Fy bubblan vad jag tjatar om den utan att det går så bra att uppnå den, dels pga sånt som jag ej kan påverka som förkylningar x flera och sen så klart sånt jag kunnat påverka men inte velat el haft styrka nog att motstå när det gäller kosten. Men ska inte köra nått extremt med kostschema på länge iaf för att jag inser att det får mig att studsa tillbaka direkt efter. Jag vet vad jag gör rätt och fel så eg är det bara att följa det och så vet jag att det blir bra. Har en plan för efter kroatienresan med tung styrketräning igen enl 3.0 schema för att se vad som händer när jag äter det jag vill tills jag är mätt och inte släpper efter för sötsug. eg inte svårt om jag bara bestämmer mig… Vet att jag kan.

Så nog om det, utlovade 3 pass så här kommer de. Ett egenkomponerat, ett från Youtube och en utmaning.

Hiit med Scott Herman. Gillar honom skarpt och alla tips, trix och pass.

Mitt pass kallar det 60-pass, dvs 60 sekunder eller 60 reps per övning, 3 varv: 60s burpees, 60 airsquat, 60 s jumpingjacks, 60 flutterkicks, 60 mountainclimbers, 60 utfall (30/ben), 60 armhävningar, 60 s höga knän.

Utmaning: Iron Marathon Gör med benböj, med eller utan vikt beroende på nivå ni befinner er på. Har själv gjort denna ett par gånger och den är sjukt jobbig. Totalt ska det bli 210 reps. Du ska göra 20 set totalt så tips är att ta fram papper och penna och markera varje set du gjort så du inte glömmer bort dig. Set 1 gör du 1 rep, set 2 gör du 2 reps, set 3=3 reps, …, set 10 = 10 reps,… set 15 =15 reps,.., set 20 = 20 reps. Så kort vila mellan varje set som du klarar.

Sen en bonus som jag hittade för alla burpees-älskare (El Ninjo tex 😉 ) Imponerad av er som ev provar… kanske ska ge mig på det näst helg om förkylningen gått ur kroppen bara för att utmana mig själv ordentligt både fysiskt och psykiskt. Gillar att göra det ibland.

Kör hårt och lycka till!