Närproducerat

Närproducerat

Vi tycker det är som att ha en skatt i frysen när vi får bunkra upp med kött/fisk/bär/svamp och annat gott.
Förra året köpte vi ett lamm som vi göttade till det med emellanåt. Nu har vi lyxat till det med att trycka ner en fjärdedels gris i frysboxen. Riktigt härligt. Och ja, nu fick jag det att låta ganska groteskt. Förlåt. Men. Som tröst kan jag säga att den gris vi nu… Varligt lagt ner i vår frysbox – har varit en glad och bökande gris bara några mil från där vi bor. Så, då fortsätter vi.
Igår ville jag i alla fall verkligen göra någon köttgryta och så blev det.
Min gudson kom på besök igår och kom hem med samma buss som mannen. Jag var hemma med sonen som varit sjuk hela veckan. Vi hade inte lyckats ta oss på affären och jag ville därför komma på ett sätt att göra köttgrytan från saker vi redan hade hemma. I ”Vår kokbok” fanns det ett perfekt recept. Jag gjorde en liten twist på det. En twist som blev väldigt lyckad. Det här kan ha varit bland det godaste jag lagat och alla vid bordet var väldigt nöjda.

FullSizeRender[1]

Vi hade inga äpplen hemma och jag hade bläddrat förbi recept med ananas och mango. Plötsligt klickade det för mig att vi ju faktiskt hade det hemma. Inte köpta för att läggas i köttgryta från början. Det fungerade i alla fall väldigt bra och jag kommer göra om’et 😉

FullSizeRender

Så, en köttgryta av fläskkött med bland annat ananas och mango. Kryddad med ingefära och curry. Fullkornsris till det. Fantastiskt gott och jag fick den lyxen att äta resterna till lunch idag.

FullSizeRender[2]

Plötsligt händer det!!! 

Plötsligt händer det!!! 

Det där passet då ALLT stämmer! Vilken känsla!! på gårdagens benböjspass kändes det ovanligt lätt. Tekniken satt med djup, bukstöd, rakrygg och kraften fanns! Ökade enl plan på min första omgång böj och det kändes så bra att jag på nästa omgång med x antal set och få reps ökade på 3kg istället för 1 som jag tänkt och med facit i hand så hade jag kunnat öka ännu mer. Allt stämde! Så nu körde jag totalt 15 reps på nuvarande kroppsvikt i böj! Imorgon ska jag köra marklyft igen. Måste justera om i träningsdagarna inför kommande vecka då vi åker till Norrköping nästa helg för att fira brorsan som fyller jämnt! Så innebär att nästa veckas första pass blir imorgon och då ska jag öka på ordentligt där också. +5 kg på samtliga utom det tyngsta (om inte samma känsla som igår infinner sig) där det får bli 2,5 kg ökning. Har fegat där och stått still i ökningar där för inte känt att jag haft tekniken med mig men la upp film i vår egna challengegrupp på Facebook och fick bra pepp från Patrik och några andra så redan då bestämde jag mig för att öka ordentligt.

Är intressant det där hur man kan så mycket mer än man tror bara man tror.. 😉 så nu ska jag lägga i en högre växel och högre vikter på ffa benövningarna där jag legat åt det lägre hållet utifrån mina egna förutsättningar uppenbarligen. Tekniken har jag så gäller att vara koncentrerad och sen köra. Vad gäller överkroppsträningen så ligger jag betydligt bättre där. Idag är det biceps och där behöver jag se till att öka varje gång, justerade ned lite med nya schemat men måste upp igen idag.

Bilden är på min frukost som jag nu äter dagligen. Gröt, kvarg och päron. Idag rivet päron under gröten som mos, ibland kokar jag med den i småbitar också för variation. Kvarg, päron och kanel i den andra skålen. Där har jag i veckan ätit en del av de smaksatta små kvargburkarna, de utan socker men idag blev jag sugen på orginalet :-)

Ha en bra dag allihopa och kom ihåg att följa era drömmar!